Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erdek'te Turizm görüşüldü

Erdek

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız'ın başkanlığında düzenlenen Erdek Turizm Toplantısına, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt...

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız'ın başkanlığında düzenlenen Erdek Turizm Toplantısına, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt, Jandarma Kd.Başçavuş İlhami Görgülü, TCSG-94 Komutanı Sahil Güvenlik Üsteğmen Emre Güngör, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürü Zühal Koca, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Erdek Mal Müdürü Turgut Karamercan, Erdek Vergi Dairesi Müdürü Dursun Taş, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü A. Erdem Eren, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz, Arteka Hotel Sahibi Selçuk Yetman, Otel Kondu Sahibi Hasan Kondu, Belediye Meclis Üyeleri, Otel Alevok sahibi Pakize Ciciler, Agrigento Hotel sahibi Yaşar Ceyhun Mırız Eren Motel sahibi Recep Eren ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Tüfek katıldı.
Toplantıda Erdek`te turizm sezonunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, kurum müdürleri, turizmciler ve işletme sahipleri yaklaşan turizm sezonu ile ilgili olumsuzluklara karşı alınacak önlemler ve önerilerini sundu.
Turizmcileri dikkatle dinleyen Kaymakam İsmail Kaygısız, iyi bir sezon geçirilmesi için tüm kurumların ve turistik işletmelerin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Turizm sektöründe huzur ve güven ortamının çok önem arz ettiğine dikkat çeken Kaygısız, Yapılan her doğru Erdek turizmine katkıda bulunur.   
Kumsallarımızı sadece denizden faydalanacak vatandaş-larımızın hizmetine sunacağız. Kumsal üzerinde şezlong kiralama olmak üzere ticari işletmeye izin vermeyeceğiz. Büfelerin sadece büfe olarak hizmet vermesini istiyoruz. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Düzenlenen toplantıda; Aldıkları komisyon karşılığında turistleri otel, pansiyon ve mağazalara götüren kişiler ile gezintiye veya alışverişe çıkmış turistlerin satıcılar tarafından rahatsız edilmemeleri, belediye denetiminde çalışan konaklama, yemeline ve eğlence tesislerinin fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli denetiminin sağlanması, müşteriye sunulan her ürünün fiyatının (örneğin balık, et, sebze, v.b.) mutlaka fıvat listesinde yer almasının sağlanması, bu yerlerdeki fiyat listelerinin yabancı dillerde de hazırlanması, bu işletmelerde çalışan personelin kılık, kıyafet ve görünümlerinin temiz, müşterilere karşı davranışlarının da olumlu olmasına itina gösterilmesi, herkesin yiyip içtiği ve kullandığı maddelerin satıldığı ve muhafaza edildiği yerlerin temiz ve sağlık kurallarına uygun olması, satılan malların üzerinde ürünün fiyatını, üretim ve son kullanma tarihini gösteren etiketin bulundurul   masının sağlanması, yüksek ücretle mal satılmasının önlenmesi, bakanlığımızdan ve belediyelerden belgeli içkili lokanta ve eğlence yerlerinin, çevreyi rahatsız edici yüksek sesli müzik yayını yapmasının önlenmesi, trafik kontrollerinin arttırılması, hız sınırlarına uyulmasının sağlanması, korsan otoparkçılığının önlenmesi, kıyı ve sahil şeridinde halkın kullanımım kısıtlayıcı uygulamaların kaldırılması ve kamuya açık kullanıma imkan verecek düzenlemelerin sağlanması bakımından gerekli tedbirlerin alınması konularında ortak karar alındı.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı